TNSB - 6 - Science :: Diversity of Organisms
Go To: TNSB-Science-Grade 6
- Lesson Plan
- Textbook
- Videos
- Images
- Activities
- Additional Aids
- Transliteration
- Worksheets
- Assessments
[Contributor - Preethi Saravanakumar]
Objective: To teach the students about the bio-diversity of various organisms.
Subtopics to be covered:
- Micro-organisms (Virus, Bacteria, Fungi, Algae)
- Plants
- Animals (Worms, Earthworm, Insects, Molluscs, Echinoderms, Fishes, Frogs, Snakes, Birds, Mammals)
Learning Outcome:
- Students know about the bio diversity of various micro-organisms, plants and animals.
[Contributor - Kripa S]
http://www.textbooksonline.tn.nic.in/Books/Std06/Std06-III-MSSS-TM-2.pdf#page=3 (Tamil Medium)
http://www.textbooksonline.tn.nic.in/Books/Std06/Std06-III-MSSS-EM-2.pdf#page=3 (English Medium)
[Contributor - Kripa S]
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/43/49/ae/4349aef3c7ecd3120e784d293d550b17.jpg (types of micro organisms)
http://cdn1.askiitians.com/cms-content/revision-notesbiologyplant-kingdom_0.jpg (plant kingdom)
http://www.psychologicalscience.org/onlyhuman/uploaded_images/rainforest.3-789344.jpg (all living organisms)
[Contributor - Ruchi Mahajan]
https://drive.google.com/open?id=18-BmXOtQtF96J1Hl60kcqnqr4g5oke5Z
[Contributor - Gayathri Arun]
https://drive.google.com/open?id=0BzNF2YyqQxJ-UV92LUFGLU5uaUE (Answer Key 2)
[Contributor - Ramkee]
Term | Transliterated Term | Translated Term |
Organism | ஆர்கனிசம் | உயிரினம் |
Diversity | டிவெர்சிட்டி | பன்மை |
Bio Diversity | பயோ டிவெர்சிட்டி | உயிரினப்பன்மை |
Micro Organism | மைக்ரோ ஆர்கனிசம் | நுண்ணுயிரி |
Virus | வைரஸ் | நச்சுயிரி |
Microscope | மைக்ரஸ்கோப் | நுண்ணோக்கி |
Virology | விரோலஜி | நச்சுயிரியல் |
Polio | போலியோ | இளம்பிள்ளை வாதம் |
Common Cold | காமன் கோல்ட் | நீர்க்கோவை |
Chicken Pox | சிக்கன் பாக்ஸ் | சின்னம்மை |
Rabies | ராபீஸ் | வெறிநாய்க்கடி |
Bacteria | பாக்டீரியா | நுண்ணுயிரி |
Diptheria | டிப்தீரியா | தொண்டை அழற்சி நோய் |
Tuberclosis | ட்யூபெர்க்ளோஸிஸ் | காசநோய் |
Pnuemonia | நிமோனியா | நுரையீரல்நோய் |
Protista | ப்ரோடிஸ்டா | முதலுயிரிகள் |
Fungi | ப்பன்கை | பூஞ்சைகள் |
Algae | அல்கெ | பாசி |
Mushroom | மஷ்ரூம் | காளான் |
Amoebae | அமீபா | அமீபா |
Tap root | டாப் ரூட் | ஆணிவேர் |
Venation | வீணேஷன் | இலை நரம்பமைப்பு |
Dicot Plant | டைக்காட் பிளான்ட் | இருவிதையிலைத் தாவரங்கள் |
Monocot Plants | மோனோக்காட் பிளான்ட | ஒருவித்திலைத் தாவரக் குடும்பம் |
Vertebrates | வெர்ட்டப்ரட்ஸ் | முதுகெலும்புயிரிகள் |
Invertebrates | இன்வெர்ட்டப்ரட்ஸ் | முதுகெலும்பற்றவை |
Tapeworm | டேப் வெர்ம் | நாடாப்புழு |
Hook Worm | ஹூக் வெர்ம் | கொக்கி புழு |
Roundworm | ரவுண்ட் வெர்ம் | நாக்குப்பூச்சி |
Molluscs | மொலஸ்க்ஸ் | மெல்லுடலி |
Echinoderms | எக்கினோடெர்ம்ஸ் | முட்தோலிகள் |
Oviparous | ஓவிபரஸ் | முட்டையிடுவன |
Viviparaous | விவிபரஸ் | குட்டியீனும் |
Gills | கில்ல்ஸ் | செவுள் |
Sweat glands | ஸ்வெட் க்ளாண்ட்ஸ் | வியர்வைச்சுரப்பி |
[Contributor - Gayathri Arun]
https://drive.google.com/open?id=0B4m07xnDF8JpUWMzWHhTMVA3Tlk (Worksheet 1)
https://drive.google.com/open?id=0BzNF2YyqQxJ-ZWxUN25ZemFjVVE (Worksheet 2)





Enable comment auto-refresher